Zajęcia sensoryczno-kulinarne dla dzieci od 6 m-cy do 4 lat

Ładowanie Wydarzenia
To event minęło.

Zajęcia sensoryczno-kulinarne Dyniowe smaki dedykowane są dzieciom od 6 miesiąca życia do 4 lat.

Zapraszamy dzieci z opiekunem do udziału w jednorazowych warsztatach dyniowych organizowanych w sobotę, 26 listopada w godz.10.00-11.00 w pracowni Domu Kultury Stare Babice.

Będziemy eksplorować ze smakiem i zapachem dyni- zaangażujemy wszystkie zmysły, będziemy tworzyć wartościowe potrawy i odkrywać radość z działań około-kulinarnych. Pobudzimy węch, smak, słuch, dotyk, wzrok, czucie głębokie…
Dzieci będą mogły przesiewać mąkę, przelewać wodę, lepić, zagniatać ciasto, wąchać goździki, smakować własnoręcznie przygotowanych potraw.
Odkryjemy świat nowych zapachów, smaków i konsystencji. Porozmawiamy o właściwościach zdrowotnych dyni, przyrządzimy potrawy na słodko i słono, w programie:
-koktajl dyniowy
-frytki z dyni
-kluski dyniowe
Będzie zdrowo, kolorowo, i pysznie

Praktyczne zajęcia mają na celu promowanie zdrowych nawyków żywieniowych od najmłodszych lat. Dzieci odkrywają radość z działań około-kulinarnych. Tematem zajęć są warzywa i owoce, z których dzieci przygotowują potrawy.
Wspólnie przygotowane dania lepiej smakują!

 

Czas trwania warsztatów – 60min.
Koszt warsztatów: 75zł (dziecko+ opiekun)
Zapisu prosimy dokonywać na dane dziecka.
Warsztaty odbędą się kiedy zapisze się min.10 uczestników.

Zapisy pod linkiem: https://www.strefazajec.pl/course/view/id/42838

Dodatkowe informacje na temat zajęć po numerem telefonu +48 792 183 191 lub e-mail: kontakt@miastosmakow.com.pl.

New Courses

Contact Info

1600 Amphitheatre Parkway New York WC1 1BA

Phone: 1.800.458.556 / 1.800.532.2112

Fax: 458 761-9562

Web: ThemeFusion

Ostatnie wpisy