UWAGA UWAGA Drodzy Fani,
niestety z przyczyn niezależnych od nas jutrzejsze warsztaty gotowania online musimy odwołać.
Zachęcamy Was jednak do pieczenia mazurków i podzielenia się z nami zdjęciami swoich wypieków.
W wydarzeniu zamieścimy przepis z wskazówkami, jak powinniście postępować. Liczymy na Waszą aktywność mimo wszystko.
Czekamy na zdjęcia Waszych mazurków. Życzymy powodzenia i dużo zdrowia!
Święta Wielkanocne są dla wszystkich szczególnym czasem, toteż chcemy wspólnie z Wami przygotować jedno z tych dań, które kojarzy się niewątpliwie jednoznacznie z Wielkanocą, czyli Mazurek!
Nasz będzie wyjątkowy, zdrowy i oczywiście przepiękny.
Zapraszamy do wspólnego pieczenia online 27 marca o godzinie 17.00. Spotkanie odbędzie się w formie relacji na żywo na naszym Facebooku.
Poniżej znajdziecie listę produktów potrzebnych do przygotowania czekoladowego mazurka:
Składniki na ciasto:
175 g mąki pszennej
25 g cukru pudru
100 g schłodzonego masła
1 łyżka kwaśnej śmietany 18%
1 żółtko szczypta soli
Składniki do masy:
50 g masła
50 g cukru
100 ml śmietany 30%
100 g gorzkiej czekolady
*Zamiast tej masy można użyć masę kajmakową.
Składniki do dekoracji:
kandyzowana skórka pomarańczowa
płatki migdałowe
rodzynki
Lista przyborów:
duża miska
stolnica/czysty blat
wałek
nóż
papier do pieczenia
garnek
miska do kąpieli wodnej
łyżka
Upieczcie go razem z nami, zapraszamy!